Long, Short & Junior National

Long National

De Long National is een wedstrijd die wordt verschoten over 80 en 60 yard en is opengesteld voor heren van 18 jaar en ouder. Bij deze afstanden worden respectievelijk 48 en 24 pijlen verschoten, in totaal 72 pijlen. Het gebruikte blazoen is een 122 cm FITA blazoen.

Short National

De Short National is een wedstrijd die wordt verschoten over 60 en 50 yard en is opengesteld voor dames van 18 jaar en ouder. Bij deze afstanden worden respectievelijk 48 en 24 pijlen verschoten, in totaal 72 pijlen. Het gebruikte blazoen is een 122 cm FITA blazoen.

Junior National

De Junior National is een wedstrijd die wordt verschoten over 40 en 30 yard en is opengesteld voor dames en heren jonger dan 18 jaar. Bij deze afstanden worden respectievelijk 48 en 24 pijlen verschoten, in totaal 72 pijlen. Het gebruikte blazoen is een 122 cm FITA blazoen.

De Long, Short & Junior National worden gelijktijdig met de York, Hereford & Bristol III verschoten, met dien verstande dat de deelnemers aan de National disciplines aanvangen met de wedstrijd vanaf de middelste afstand bij de York, Hereford & Bristol III.

Puntentelling

Bij de puntentelling wordt de Engelse telling gebruikt, dat wil zeggen geel 9, rood 7, blauw 5, zwart 3 punten en wit 1 punt. Tevens wordt het aantal tellende pijlen (hits of treffers) genoteerd en het aantal malen dat 9 punten wordt gescored.

Scoring

  • Eerste plaats: meeste treffers
  • Tweede plaats: meeste punten
  • Derde plaats: meeste goud (meeste keren 9 punten)